Rondreis Thailand    Veganistisch eten en winkelen
singlereis

Vliegtickets en openbaar vervoer Hongarije

Goedkope vliegtickets naar Hongarije

Je kunt onder andere vanaf Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Brussel vrij goedkoop naar Hongarije ( luchthaven Budapest ) vliegen. Het is ook mogelijk om vanaf Eindhoven naar Debrecen te vliegen ( via Wishair). Als het een rechtstreekse vlucht is, duurt de vlucht ongeveer 1.50 tot 2.00 uur. Indirecte vluchten, bijvoorbeeld vanuit Brussel, zijn soms goedkoper maar de gemiddelde vluchttijd is dan veel langer.

Indien je je vliegticket minimaal een maand voor vertrek boekt, heb je kans op een goedkope vliegticket. Echt goedkope vliegtickets naar Hongarije boek je bij voorkeur minimaal 2 maanden voor vertrek. Een retourticket van Eindhoven naar Budapest, boek je dan ongeveer voor 80 a 100 euro. Als je een retourticket naar Budapest kort voor vertrek boekt, kan de prijs wel oplopen tot 250 euro per persoon.

Als het even kan, vlieg dan vanaf luchthaven Eindhoven naar Budapest of Debrecen. Eindhoven heeft een goed bereikbaar vliegveld met ruime en relatief goedkope parkeergelegenheid. En Eindhoven Airport is ook via de trein te bereiken. ( daarna bus ). Het is een relatief kleine en overzichtelijke luchthaven waar je eenvoudig de juiste gate vindt. Ideaal voor een vlucht naar Budapest. Je vindt er ook restaurants.
Op de luchthaven van Budapest vind je diverse restaurants met veganistische snacks en maaltijden. Met name op de eerste verdieping.

Debrecen Airport informatiehttp://www.debrecenairport.com/en/

Je vindt goedkope vliegtickets naar Budapest, op diverse websites waar je goedkope vliegtickets kunt vergelijken en boeken. Verder vind je op de pagina goedkope vliegtuigtickets van duurzaam-toerisme.com alle websites waar je snel de prijzen van vliegtuigtickets met elkaar kunt vergelijken, ook van Nederland ( Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht ) naar Boedapest.

Treinen in Hongarije

Als je vanuit vliegveld Budapest met de trein wilt reizen naar ons vegan guesthouse, reis je met een trein naar Füzesabony. Dombovar. Vanuit Fuzesabony rijd je verder met de trein naar Tiszafüred. In Tiszafüred kan je een taxi nemen, de bus nemen of je door ons laten ophalen. Er rijdt ook 2 keer per dag een stoptreintje naar Tiszaszentimre ( de plaats waar ons vakantiehuis , b en b, ligt.

Vliegveld Budapest en vervoer vanaf daar

Meer informatie over treinverbindingen in Hongarije.

Hongaarse spoorwegen, zoeken en boeken treinkaartjes

Vervoer met groepstaxi vanaf vliegveld Hongarije

Je kunt je vanaf vliegveld Boedapest Ferenc Liszt met "een groepstaxi" ( gedeelde taxi of busje ) laten vervoeren naar een grote plaats in de buurt van het vegan guesthouse.
Meer informatie op de pagina vervoer vanaf Boedapest.

Openbaar vervoer


Busdiensten in Hongarije

Tussen de grote en middelgrote steden rijden er treinen en bussen. Op het platteland tussen kleine steden en dorpen zijn er steeds minder of zelfs helemaal geen treinverbindingen meer. Streekbussen rijden er wel, maar niet vaak en ook op niet altijd gunstige tijden. In de late avond rijden weinig treinen en weinig bussen. In middelgrote steden rijden voornamelijk stadsbussen. In sommige steden, zoals Miskolcs en Debrecen, rijden ook trams.


De website van VOLÁN, het Nationale Streekvervoersbedrijf, is enkel Hongaarstalig. Met de zoekmachine levert dat mits de namen van steden juist ingetikt worden, niet zo veel problemen op. Achtergrond informatie is enkel voor Hongaarssprekenden te lezen.

Hier vind je een overzicht en zoekmachine busdiensten Hongarije

Met auto naar Hongarije

Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto naar Hongarije te gaan of in Hongarije een auto te huren. Via de diverse routeplanners vind je eenvoudig de beste route naar je bestemming in Hongarije. Waar je wel rekening mee moet houden dat, als je gebruik maakt van tolwegen in Hongarije ( alle snelwegen ) je een virtueel vignet moet aanschaffen. Snelwegen waar je een heffing moet betalen beginnen met een M ( bijvoorbeeld M15 ).
Via de link hieronder vind je meer informatie over het systeem van tolheffing op de Hongaarse snelwegen. Je kunt ook in de grotere benzinestations zo een vignet kopen. Het kenteken van de auto wordt dan in een bepaald systeem ingevoerd en je kunt ( voor de betaalde periode ) gebruik maken van de snelwegen in Hongarije.

Hongaarse tolwegen en vignet kopen

De prijs van benzine in Hongarije

De prijs van benzine is goedkoper dan bijvoorbeeld in Nederland of België. Gemiddeld is de prijs aan de pompen in Hongarije een 30 % goedkoper.