Rondreis Thailand    Veganistisch eten en winkelen
singlereis

vegetariër op vakantie

Informatie vegetariërs op Vakantie

Als je als vegetariër op vakantie wilt, zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. Dit is ook van toepassing als je veganist bent want er komen steeds meer vakantiemogelijkheden voor veganisten.
Er zijn veel hotels, pensions en bed and breakfast die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Er wordt hier heerlijk vegetarisch of veganistisch gekookt. En dat geld ook voor andere vegetarische vakantieadressen. En natuurlijk kunt je, als je als vegetariër op vakantie wilt ook een vakantiehuisje huren en zelf vegetarisch of veganisctisch koken of een groepsreis of rondreis maken met andere vegetariërs of veganisten. Hieronder vind je informatie aangaande vakantie adressen voor vegetariërs en veganisten.
Deze informatie over vegetarische en veganistische vakanties wordt je aangeboden door het vegan guesthouse, een 100 % vegetarisch ( veganistisch ) gastenverblijf in Zuid-West Hongarije. Je kunt hier een 100 % vegetarische ( veganistische ) vakantie met yoga boeken. Je kunt bij ons in Hongarije voor 2 personen een 100 % vegetarische vakantie boeken. Op termijn hopen we me meer gasten in ons vegan guesthouse te mogen ontvangen en yoga vakanties voor groepen te kunnen organiseren.

Vakantieadressen vegetariërs

Er zijn 2 websites waar je vakantieadressen voor vegetariërs en veganisten over de hele wereld vindt. Hier vind je vegetarische en veganistische hotels, bed and brekfast, gastenverblijven en pensions.
Ook als je binnen Nederland een vegetarisch of veganistisch hotel of ander vakantieverblijf wilt boeken, vind je deze hier.  De 2 websites met veel vegetarische en veganistische vakantieadressen zijn Happy Cow en Veggie Hotels. Via een zoekmachine kunt je een vegetarisch of veganistisch vakantieadres in jouw favoriete vakantieland vinden.

Groepsreizen voor vegetariërs

Als je vegetariër of veganist bent en met een groep op vakantie wilt gaan, is het prettig en praktisch als je reisgenoten ook vegetariër en veganist zijn. Diverse organisaties organiseren verzorgde groepsreizen en rondreizen inclusief vegetarische of veganistische maaltijden. 
Je vindt deze organisaties onder andere op de websites duurzaam toerisme, duurzame vakantie startpagina en diverse andere startpagina's.
Zie de startpagina's hieronder voor meer informatie over groepsreizen of rondreizen voor vegetariërs of veganisten. 

Startpagina's voor vegetariërs en veganisten

Als je veganist of vegetariër bent, vind je hier veel informatie over startpagina's en blogs voor vegetariërs en veganisten. Je vindt hier ook leuke vakantieadressen en info over veganistische en vegetarische voeding, belangenorganisaties en meer. Hieronder een aantal interessante startpagina's en blogs die met vegetarisme of veganisme te maken hebben.

Veganisme ( vereniging )

Veganisme startpagina

Veganisme startkabel

Isis veganisme

Vegetariërs

Alles over eerlijk eten

Op deze wesbites vind je veel informatie ove vegetarisme en veganisme, lekker vega(n) eten en drinken, leuke vakantieadressen voor vegetariërs en veganisten en nog veel meer.
Fijne vakantie.

100 % vegetarische schoenen

Als je als vegetariër of veganist, ook tijdens je vakantie, geen leer wilt dragen, kunt je 100 % vegetarische ( veganistische ) schoenen kopen. Er zijn ook zeer mooie veganistische wandelschoenen te koop. Veganistische schoenen zijn ethisch verantwoord. Ze zijn niet alleen diervriendelijk geproduceerd, er is ook geen sprake van kinderarbeid of gebruik van vervuilende materialen. Veganistische schoenen worden vaak gemaakt van gerycled materiaal zoals oude autobanden of oud plastic.
Voor een groot en kwalitatief goed aanbod veganistisache schoenen, bezoek je de winkel of webwinkel van vegalife. Hier vindt je ook verantwoorde kleding. Zo ga je lekker en verantwoord gekleed op jouw vegetarische of veganistische vakantie! Ideaal voor een wandelvakantie of bergwandelvakantie.
Goede wandelschoenen zijn ontzettend belangrijk als je in de bergen gaat wandelen. Stevige bergschoenen zijn zeker geen overbodige luxe.

Veganistische zonnebrandcreme en cosmetica

Als je tijdens je vakantie veganistische en biologische cosmetica en zonnebrandcreme wilt meenemen, kan je terecht bij diverse webshops. Eén van de betere merken is lavera.
Alle lavera producten zijn nagenoeg veganistisch en uiteraard dierproefvrij, ook als je een goede veganistische zonnebrandcreme zoekt. Kijk ook eens op geenparfum.nl voor 100 % natuurlijke cosmetica en zonnebrandcreme voor veganisten.
Ook op de startpagina duurzaam inkopen en duurzame webwinkels vind je interessante informatie.

Singlereizen

Ook als single zijn er aardig wat mogelijkheden om een vegetarische vakantie te boeken. Als je een singlereis boekt bij bijvoorbeeld Sawadee of Djoser, is de kans groot dat er ook andere vegetariërs op reis gaan en is het zeker mogelijk dat je tijdens je groepsreis lekker vegetarisch ( of vegenanistisch ) eten krijgt. Zeker als je een single reis naar bijvoorbeeld India, Nepal of Sri Lanka boekt, zijn de mogelijkheden vegetarisch te eten ( genieten ) groot.

Afvalvakantie voor vegetariërs

Ook voor vegetariërs is het mogelijk een afvalvakantie of detox vakantie te boeken. Bij de laatste gaat het vooral om ontgiftiging van het lichaam. Zo kun je tijdens je vakantie bijvoorbeeld afvallen met een sapkuur, detox dieet of raw food dieet. In nagenoeg alle landen kan je een detox vakantie met detox kuur of reinigingskuur doen.

Hier vind je alles over detox vakanties

Je kunt een detox vakantie voor vegetariërs of veganisten ook in Hongarije boeken. Dat geldt ook voor een yoga vakantie of yoga weekend met detox programman.