Rondreis Thailand    Veganistisch eten en winkelen
singlereis

vakantie voor singles

Vakantie voor singles, veel mogelijkheden

Wie single is en op vakantie wil gaan, kan solo gaan reizen of zich aansluiten bij een single groepsvakantie. Hier geven we een aantal voorbeelden van een aantal leuke single vakanties en solo reizen. Voor de ene alleenstaande is een vakantie voor singles ideaal, voor de ander een solo reis.
Beide vakanties voor alleenstaanden bieden veel mogelijkheden, zowel een single vakantie of soloreis voor de zomervakantie, herfstvakantie, wintersportvakantie of tussen door vakantie.
Kijk op deze pagina naar een aantal voorbeelden van solo vakanties en georganiseerde groepsvakanties voor singles.  Solo op reis gaan heeft zijn voordelen, een vakantie voor singles biedt gezelligheid en het voodeel dat je vakantie of reis voor je georganiseerd wordt.  Je kunt heerlijk genieten van een georganiseerd single vakantie. Als vegan of vega single zijn er ook voor jou voldoende mogelijkheden, neem bijvoorbeeld deel aan een yoga retreat in Thailand of een georganiseerde groepsreis in India of Nepal.Solo reizen, de voordelen en nadelen op een rij

Soloreizen, reizen met veel vrijheid

Solo op reis gaan?
Solo als alleenstaande reizen, biedt net zoals een vakantie voor singles, vele voordelen.
Het belangrijkste voordeel van allen reizen is dat je zelf je reisprogramma kunt bepalen, vakantie tempo, programma en prijs.  Je kunt bijvoorbeeld de trein naar een bepaald land nemen en gaan back packen, een wereld vliegticket kopen en de wereld rond reizen of op de fiets stappen en lekker in eigen land vakantie vieren.  Een solo vakantie kan je net zo goedkoop of duur maken als je wilt.  Ook als je een verre rondreis wilt maken. Ideeën en tips voor solo reizen vind je op de website alleenstaande reizen.
Je vindt hier vakantie ideeën voor singles.


Yoga retreat boeken in Thailand

Wil je solo reizen en je later aansluiten bij een groep? Houd je van meditatie, rust en yoga?  Dan is een yoga retreat wellicht een interessante vakantie voor jou. Bijvoorbeeld een yoga retreat naar Thailand. Het spirituele land Thailand biedt alles op het gebied van yoga retreat en meditatiereizen wat je van een yoga retreat mag verwacthten. Prachtige resort, hotels met wellness, heerlijke kleurrijke en gezonde maaltijden, klassiek getrainde yoga docenten, bezinning en meer. Thailand is een heerlijk vakantie land, zowel voor een solo reis als bijzondere vakantie voor singles.  Ook voor een wandelvakantie of strandvakantie in Thailand.
Ook voor vegetariërs en veganisten zijn er fantastische vakantie mogelijkheden.

Georganiseerde groepsreis

Groepsreizen zijn georganiseerde reizen waarbij een reisorganisatie een bepaalde reis heeft samengesteld en waarbij jij je kunt aansluiten.  Het aantal deelnemers aan deze groepsreizen varieert per reis en groep maar in de regel bedraagt het aantal deelnemers aan een georgansieerde groepsreis tussen de 20 en 30 deelnemers. Soms is een groep echter niet groter dan 8 a 10 deelnemers.  Je hebt vele soorten groepsreizen zoals wandelreizen, fiets vakanties, culturele reizen, safarireizen, schilderreizen en yoga reizen. Een groepsreis is niet geschikt voor mensen die solo op vakantie willen gaan, wel voor alleenstaanden die zich aan willen sluiten bij een groepsvakantie voor singles.  Overigens heb je groepsvakanties voor singles en groepsreizen waarbij iedereen zich in kan schrijven, zowel singles dus als mensen met een partner.
Op de startpagina groepsreizen vind je groepsreizen naar nagenoeg alle landen. Je kunt er bijvoorbeeld zoeken naar reisorganisaties die groepsreizen naar Australië, Japan, China, Nieuw Zeeland of India organiseren maar ook een groepsreis naar Andalusië, Spanje, Italië, Portugal of IJsland boeken.
Reisorganisaties zoals Djoser, Sawadee en Koning Aap stellen regelmatig groepen samen waarbij er vegetariërs of veganisten deelnemen.  Zij weten welke reizen geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Organisaties zoals Sawadee en Fox Reizens stellen specifieke groeps vakanties samen voor singles