Rondreis Thailand    Veganistisch eten en winkelen
singlereis

Avontuurlijke rondreizen

Vegetarische of veganistische rondreizen

Heb je zin in het maken van een avontuurlijke rondreis en wil je graag op reis naar een land waar het gewoon is om vegetarisch of veganistisch te eten? In landen zoals India,  Nepal, Sri Lanka en Vietnam is veganisme en vegetarisme heel gewoon. Je kunt in de dorpen en grotere plaatsen, altijd wel een gelegenheid vinden waar je een vegetarische of veganistische maaltijd kunt kopen. Ook de tentjes op de straat verkopen voor het grootste gedeelte vegetarische of veganistische lekkernijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Samosa of een rijst schotel met pindasaus, kokos en groente. Als je een verre rondreis wilt maken en vast wilt houden aan je vegetarische of veganistische principes, is het in veel landen in Azië geen enkel probleem om dat voorelkaar te krijgen.
Je boekt de mooiste verre rondreizen op de website duurzaam toerisme.

Geschikte reisorganisaties

Geschikte reisorganisaties voor een veganistiche of vegetarische rondreis zijn bijvoorbeeld Djoser, Koning Aap en Sawadee. Deze reisorganisaties werken zo ie zo met duurzame principes en veel reisleiders zijn zelf vegetariër, flexitariër of veganist. In combinatie met een verre reis naar Azië zit het wel goed met een vega vakantie. Op de startpagina rondreizen vind je een ( bijna ) compleet overzicht van reisorganisaties die groepsrondreizen organiseren en waarbij er bijna altijd een mogelijkheid is om tijdens je reis vegetarisch c.q. veganistisch te eten.  Met name bij rondreizen naar India, Sri Lanka, Vietname en Thailand is het eenvoudig om veganistisch te eten.

Veganistische of vegetarische maaltijden in vliegtuig

Als je een verre rondreis gaat maken en lang in het vliegtuig zit, is het belangrijk dat je op tijd aangeeft welke type maaltijd je aan boord van het vliegtuig wilt. Vaak is de keuze vegan of lacto vegetarisch. Laat bij een verre rondreis de reisorganisatie jouw maaltijdwensen doorgeven aan de vliegmaatschappij. Met name de KLM heeft goede vegetarische of veganistische maaltijden voor in het vliegtuig maar ook maatschappijen zolas Garuda Indonesia zijn er goed in.